My NMBS > In de kijker

Treinkaart valideren

 
meer info over treinkaart valideren (pop-up)
 

Treinongeval tussen Brussel-Zuid en Halle - update 20u01

  

15/02/2010

plage

De NMBS en Infrabel bevestigen u met spijt het ongeval van deze ochtend 8u30 waarbij twee treinen betrokken raakten op lijn 96.

Sinds de mededeling over de aanrijding tussen twee reizigerstreinen in Buizingen om 8u30 vanochtend, hebben Infrabel en de NMBS alles in het werk gesteld om tegemoet te komen aan de slachtoffers, alsook hun familieleden en het personeel bij te staan. De hulpdiensten waren onmiddellijk ter plaatse om zich te ontfermen over de slachtoffers.

Het crisiscentrum informeert het publiek

Om 12 uur vanmiddag werd een persconferentie gehouden in het gemeentehuis van Halle. Minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven Inge Vervotte, Marc Descheemaecker, Gedelegeerd bestuurder van de NMBS en Luc Lallemand, Gedelegeerd bestuurder van Infrabel waren hierop aanwezig.

Sinds vanochtend is een crisiscentrum opengesteld om de verschillende hulp- en ondersteuningsdiensten te coördineren. De slachtoffers en hun familieleden kunnen terecht op het crisisnummer 016/39 80 73.

Op de persconferentie hebben Marc Descheemaecker en Luc Lallemand het volgende verklaard: “Onze eerste gedachten gaan uit naar de slachtoffers van dit ongeval en hun naasten, alsook naar ons personeel. Wij betuigen onze oprechte en innige deelneming aan diegenen die tijdens dit drama een dierbare zijn verloren.”

Infrabel en de NMBS werken actief samen aan het onderzoek dat geleid wordt door de Belgische autoriteiten, maar kunnen noch willen speculeren over de oorzaken van dit ongeval.

Nog geen informatie over de definitieve balans

Op dit ogenblik zijn er een tiental dodelijke slachtoffers en verschillende zwaar- en lichtgewonden. Het is nog niet mogelijk om een definitieve balans op te maken van ongeval, aangezien de hulpdiensten nog volop bezig zijn met de opvang van de slachtoffers. De NMBS en Infrabel zullen alle bijkomende informatie over het ongeval communiceren zodra deze beschikbaar is.

Treinverkeer zwaar verstoord

Ten gevolge van het ongeval, is het treinverkeer onderbroken op de lijnen 96 (Brussel-Zuid – Quévy), 26 (Halle – Mechelen) en 94 (Brussel-Zuid – Doornik / Franse grens). Er is een alternatieve dienstregeling van kracht op maandag 15/02/2010 en dinsdag 16/02/2010.

Voor meer informatie aangaande het treinverkeer kan u contact opnemen met het nummer 02/528.28.28